Wat te doen bij overlijden

Als u te maken krijgt met het overlijden van een naaste is het vaak moeilijk om de gedachten te ordenen.

Toch wordt er verwacht dat u op korte termijn veel regelt. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met de belangrijkste en meest urgente zaken, dit voorkomt dat u belangrijke dingen en beslissingen over het hoofd ziet. Soms zal de volgorde in de praktijk iets afwijken en enkele punten zullen niet altijd van toepassing zijn.

Hulp

Neem contact op met Van Kessel uitvaartverzorging, wij helpen u verder bij het regelen van allerlei belangrijke zaken rondom het overlijden.

Verklaring

De arts maakt de overlijdensverklaring op en alle formaliteiten worden door ons verzorgd.

Buitenland

Als iemand overlijdt in het buitenland is het verstandig om de alarmcentrale te bellen. Dat kunnen wij ook voor u doen, evenals de repatriëring van de overledene.

Uitvaartverzekering

U weet waarschijnlijk of de overledene een uitvaartverzekering had. Mocht dat niet het geval zijn, probeer dan in het persoonlijk archief te zoeken of er afschriften zijn die daarop duiden. Indien gewenst kunnen wij u hierbij verder helpen.

Wilsbeschikking

Wij raden u aan om na te gaan of de overledene een testament en/of een wilsbeschikking had. Het is mogelijk dat de overledene beschikkingen getroffen heeft omtrent de uitvaart. Het is ook aan te raden om na te gaan of de overledene in bezit is van een donorcodicil.

Akte van overlijden

Van Kessel Uitvaartverzorging kan voor u de akte van overlijden verzorgen. Deze akte wordt verstrekt door de gemeente en is nodig voor het krijgen van toestemming voor een begrafenis of crematie.

Ruimte reserveren uitvaartcentrum

Er dient daarnaast tijd en ruimte gereserveerd te worden in het uitvaartcentrum, de kerk, het crematorium of bij de begraafplaats. Wij assisteren u graag daarbij.

Afscheid

Dan is het tijd om aan een waardig afscheid te werken. Van Kessel Uitvaartverzorging verzorgt naar wens de rouwkaarten. Het is immers zaak dat naasten en belangstellenden zo snel mogelijk geïnformeerd worden over het overlijden van uw naaste. Wij helpen u bij het opstellen van teksten en kiezen van beelden.

Opbaren

Wij verzorgen indien gewenst samen met u het opbaren van de overledene. Bijvoorbeeld thuis in een vertrouwde omgeving. Wij kunnen zorgen voor alle faciliteiten. Van Kessel Uitvaartverzorging biedt ook ruimte in de eigen uitvaartcentra ‘t Brummelhuis, in Deurne en ’t Vlinderhuis, in Gemert. Een alternatief is onze eigen ruimte bij het Elkerliek Ziekenhuis te Deurne. U kunt op deze plaatsen altijd bij uw dierbare zijn. U krijgt een eigen ‘sleutel’ om de rouwkamer te bezoeken.

Uitvaart

Na het opbaren is er aandacht en tijd voor de uitvaartplechtigheid. Deze kan indien gewenst plaatsvinden in ons eigen uitvaartcentra: ’t Brummelhuis aan het Willibrordusplantsoen in Deurne of ’t Vlinderhuis aan t Hoogh Huys in Gemert. Ook als u bent verzekerd bij een andere organisatie dan kan de plechtigheid en de uitvaartverzorging door Van Kessel Uitvaartverzorging uitgevoerd worden.

Persoonlijk

De bovenstaande punten zijn slechts een korte samenvatting van aspecten rondom een overlijden. Wij zijn graag bereid u te informeren in een persoonlijk gesprek. Ons bedrijf is sinds 1954 actief.