Bijeenkomsten

Rouwen

Bijeenkomsten 2020

12 maart:Lezing door Manu Keirse
24 mei:Lentewandeling
11 oktober:Herfstwandeling
29 oktober:Creatief bezig zijn met bloemen

Lezing door Manu Keirse

Donderdag 12 maart 19.30 uur
Manu Keirse is klinisch psycholoog en wordt gezien als een expert in het omgaan met rouw en verdriet. Hij schreef diverse boeken over dit onderwerp en komt hierover spreken. Tijdens de lezing vertelt Manu Keirse over wat rouw is en waarom rouwverwerking niet bestaat. Een bekende uitspraak van hem is: ‘rouw verwerk je niet, je overleeft je verlies en je leeft ermee’. Aan de hand van voorbeelden vertelt hij zijn verhaal. Mensen ervaren zijn woorden als troostend, vinden erkenning en herkenning in zijn verhaal.

Lentewandeling

Zondag 24 mei 10.00 uur
Rouwen om het verlies van je dierbare kan een eenzaam proces zijn. Tijdens het samen zijn in de buitenlucht kunnen verhalen worden uitgewisseld of gewoon meelopen en de stilte opzoeken of te kijken naar de natuur, kan je helpen in je verdriet. We starten op de Helmondseweg 109a (kantoor), zodat we dicht bij het bos zijn.

Herfstwandeling

Zondag 11 oktober 10.00 uur
Wederom een wandeling met elkaar in een ander jaargetijde. We starten op de Helmondseweg 109a (kantoor), zodat we dicht bij het bos zijn.

Creatief bezig zijn met bloemen

Donderdag 29 oktober 19.30 uur
Bloemen kunnen je troosten bij verdriet. Je kan je emotie kwijt door het maken van een eigen bloemstuk of boeket. Met behulp van een bloemist maak je samen een mooi bloemstukje om mee naar huis te nemen of op het graf van een dierbare te leggen voor Allerzielen.

Lees meerLees minder
deel