Rouwcentrum Van Kessel (Elkerliek)
Dunantweg 16a
Deurne
Uitvaartcentrum 't Brummelhuis
Uitvaartcentrum ’t Brummelhuis
Sint Willibrordusplantsoen 6
Deurne
Uitvaartcentrum ’t Vlinderhuis
't Hoogh Huys 3
Gemert

Een uitvaart markeert een afscheid, de herinneringen die we delen leven voort.

Uitvaart regelen

Er komt veel kijken bij een uitvaart. Er zijn zaken die u moet regelen en keuzes die u kunt maken in een korte tijd. Zeker wanneer u daar plotseling mee te maken krijgt, kan dat overweldigend zijn. Wij helpen u graag daarbij.

De eerste belangrijkste stappen, leest u hieronder.

Lees meer

Stappen doorlopen

Stap 1

Neem contact op

Is een dierbare overleden? Dan kunt u ons meteen bellen op:
(0493) 31 65 82. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Wij zorgen dat we snel aanwezig zijn om uw wensen voor de opbaring te bespreken.

Hiervoor hebben wij een overlijdensverklaring van een schouwarts nodig. In de meeste gevallen wordt dit door uw huisarts of in het ziekenhuis geregeld. U kunt zelf aangeven waar u de overledene wilt opbaren: thuis of in één van onze uitvaartcentra.

Stap 2

Eerste afspraak

Vervolgens komen wij zo snel mogelijk persoonlijk bij u thuis om de eerste belangrijke zaken vast te leggen, zoals de datum en de locatie van de uitvaart.

We bespreken samen wat de eventuele wensen van de overledene of van uzelf zijn en nemen alvast de mogelijkheden door. Welke keuzes zijn er te maken voor de uitvaart en wat is belangrijk om als eerste te regelen? Denk hierbij aan kleding voor de verzorging, de rouwbrief, advertentie en bloemen.

Stap 3

Keuzes maken

We begrijpen dat er veel op u afkomt en dat u niet op alles meteen een antwoord heeft. Daarom geven we u even de rust en ruimte om te bepalen hoe u het afscheid wilt vormgeven terwijl we alvast voor u aan de slag gaan.

Welke herinneringen wilt u over de overledene delen en wie wil dat doen? Welke kist vindt u mooi? U wilt waarschijnlijk muziek en foto’s uitkiezen. Vanzelfsprekend houden we in de tussentijd contact en zijn we altijd bereikbaar voor als u vragen heeft.

Stap 4

Invulling uitvaart

Dan is het tijd om invulling te geven aan de dag van de uitvaart. Dat doen we samen aan de hand van uw keuzes en wensen. Stap voor stap lopen we deze dag door en ontzorgen we u zo veel mogelijk.

Alle zaken die wij u uit handen kunnen nemen, regelen wij. En alles wat u graag zelf doet, mag u uiteraard zelf doen. Zo kunnen wij u helpen met het maken van de indeling en teksten van de afscheidsdienst.

Uitvaartwensen

Welke wensen heeft u voor de uitvaart? Kiest u voor een begrafenis of een crematie? Wilt u een eenvoudige uitvaartkist of past een duurzaam alternatief zoals een wilgenmand of massief houten kist beter? Wel of juist geen bloemen? En welke sfeer vindt u belangrijk tijdens de afscheidsdienst? Nagenoeg alles is mogelijk om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken.

Is er nog tijd en wilt u zich alvast voorbereiden op het afscheid van een dierbare of van uzelf, dan kan dat ook. We nemen graag uw wensen met u door en helpen u deze vast te leggen.

Lees meer