Rouwcentrum Van Kessel (Elkerliek)
Dunantweg 16a
Deurne
Uitvaartcentrum 't Brummelhuis
Uitvaartcentrum ’t Brummelhuis
Sint Willibrordusplantsoen 6
Deurne
Uitvaartcentrum ’t Vlinderhuis
't Hoogh Huys 3
Gemert

Historie

In 1954 zoekt pastoor van Dinter van de Sint Willibrorduskerk in de gemeente Deurne een nieuwe koetsier voor de rouwkoets. Hij vroeg Harrie van Kessel die al een zwart paard met bijbehorend tuig had. De eerste jaren vervulde Harrie deze rol naast het runnen van zijn boerenbedrijf. 11 jaar later richt hij in 1965 de ‘Eerste Deurnese Begrafenisonderneming op’ en besluit zich volledig op het vak van uitvaartondernemer te richten.

Als zoon Theo in 1984 officieel in de zaak stapt, wordt de v.o.f. Begrafenis- en crematieverzorging H. van Kessel & Zn opgericht. En in 1991 nemen Theo en zijn vrouw Jet het bedrijf formeel over. Niet lang daarna komen ook broer Joop en zus Wilma in dienst van het groeiende familiebedrijf. Sjan, de vrouw van Joop, wordt een van de dragers en later gastvrouw van ’t Brummelhuis. Harrie werd na zijn definitieve afscheid geridderd voor de veertig jaar die hij toewijdde aan de begrafenisbranche.

Inmiddels is de rouwkoets vervangen door modern rouwvervoer en werken ook de kleinkinderen, Maartje, Susan en Jeroen, in het familiebedrijf om het werk van opa Harrie voort te zetten. Van Kessel Uitvaartverzorging B.V. is sinds 1999 een onafhankelijke uitvaartorganisatie en beschikt over een eigen drukkerij voor rouwdrukwerk, een toonzaal voor grafmonumenten en twee eigen uitvaartcentra:

Daarnaast is Van Kessel ook verantwoordelijk voor de verzorging en opbaring in het Rouwcentrum van Elkerliek Ziekenhuis in Deurne.

 

In 2004 tekenden we ter ere van het 50-jarig jubileum van ons bedrijf de bijzondere geschiedenis op in een uitgebreid jubileumboek. Hieronder kunt u door de digitale versie bladeren.

Bijzondere geschiedenis

Uitvaartcentrum 't Vlinderhuis
Uitvaartcentrum 't Brummelhuis
Sfeerimpressie - 't Brummelhuis