Rouwcentrum Van Kessel (Elkerliek)
Dunantweg 16a
Deurne
Uitvaartcentrum 't Brummelhuis
Uitvaartcentrum ’t Brummelhuis
Sint Willibrordusplantsoen 6
Deurne
Uitvaartcentrum ’t Vlinderhuis
't Hoogh Huys 3
Gemert

Nazorg

Wanneer de uitvaart voorbij is, zult u stapje voor stapje het dagelijks leven weer oppakken. Dat is niet altijd makkelijk. Vaak is het verlies extra voelbaar als alle drukte van de uitvaart eenmaal achter de rug is. Maar ook dan staan wij voor u klaar om te helpen bij vragen of verdere afwikkelingen.

Het kan troost bieden om de herinnering aan een overledene fysiek te maken, door een bijzonder monument, een unieke urn of een mooi sieraad te kiezen. Wij denken daar graag over mee. U bent van harte welkom in onze eigen toonzaal.

Neem contact met ons op om hiervoor een afspraak te maken.

Grafmonumenten

Een grafmonument markeert de plek waar de overledene begraven is voor nabestaanden om te herdenken en is een weerspiegeling van wat uw dierbare voor u betekende. U kunt hiervoor uit veel verschillende materialen, afwerkingen en opschriften kiezen.

Er is geen vaste termijn waarop een grafmonument geplaatst hoort te zijn. Daarom geven we u de tijd om een passende keuze te maken. De plaatsing is vaak een belangrijke afsluiting van de periode van afscheid nemen.

Bank in bos

Asbestemming

Na een crematie, zijn er verschillende manieren om de as van uw dierbare een bestemming te geven. Zo kunt u de as uitstrooien, bewaren in een mooie urn of verwerken in een uniek sieraad of ander herinneringsproduct.

  • Uitstrooien kan op een speciaal strooiveld bij een crematorium of begraafplaats. Misschien vindt u het wel mooier om de as uit te strooien op een plek die voor de overledene speciaal was. Dat mag in principe overal, mits u toestemming heeft van de gemeente of eigenaar van de grond.
    Een unieke manier om as uit te strooien, is met een speciale ‘Totem of Live and Death’ (TOLAD). Met deze wandelstok kunt u stap voor stap en van hand tot hand de as op een respectvolle manier tijdens een wandeling verstrooien.
  • Sierurnen zijn er in ontzettend veel vormen, materialen en kleuren. Zo zijn er urnen van natuursteen, keramiek, hout, kunststof en glas. Door de as in een urn te bewaren kunt u uw dierbare thuis een plek geven. Het is ook mogelijk om een urn te begraven of in een speciale urnenwand bij een crematorium of begraafplaats te plaatsen.
  • Een gedenksieraad is een mooie manier om uw dierbare dichtbij u te dragen. Er wordt dan een klein beetje as of een vingerafdruk verwerkt in een uniek sieraad. Ook hiervoor zijn er vele mogelijkheden in verschillende materialen, zoals goud, zilver en ander edelstaal.
  • Er zijn ook andere unieke herinneringsproducten om as en/of een vingerafdruk van de overledene in te verwerken, zoals een glazen kubus waarin zelfs een 2d of 3d fotogravure mogelijk is.

Bij ons op kantoor kunt u diverse voorbeelden van alle asbestemmingsmogelijkheden bekijken. We maken graag tijd voor u.

Wilt u een vrijblijvende afspraak maken om de keuzes met betrekking tot een grafmonument of asbestemming te bekijken en bespreken? Neem dan contact met ons op.

Contact

Verliesverwerking

Nadat alle zorgen voor het regelen van het afscheid achter de rug zijn, breekt pas de tijd aan om uw verlies langzaam te gaan verwerken. Iedereen doet dat op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. En uit ervaring weten wij, dat het fijn kan zijn om dit te kunnen delen met anderen.

Daarom organiseren wij regelmatig lezingen, workshops en wandelingen om u hierbij te ondersteunen en de gelegenheid te bieden om troost te vinden bij elkaar. Alle activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk en kosteloos. Het is wel fijn als u zich vooraf aanmeld.