Rouwcentrum Van Kessel (Elkerliek)
Dunantweg 16a
Deurne
Uitvaartcentrum 't Brummelhuis
Uitvaartcentrum ’t Brummelhuis
Sint Willibrordusplantsoen 6
Deurne
Uitvaartcentrum ’t Vlinderhuis
't Hoogh Huys 3
Gemert

Uitvaart regelen

U hoeft het niet alleen te doen. Het is een emotionele gebeurtenis en er komt veel bij kijken. Wij helpen u graag met alle keuzes die er te maken zijn.

Allereerst zijn er een aantal formele zaken die belangrijk zijn om in beeld te hebben:

  • Verklaring met wensen: een document waarin eventuele wensen voor de uitvaart zijn vastgelegd
    Het is altijd fjin als een afscheid zo persoonljik mogelijk vormgegeven kan worden en we de wensen van een overledene kunnen respecteren.
  • Uitvaartverzekering of andere financiële regeling: een voorziening om (een deel van) de kosten van de uitvaart te dekken.

Verzorging en opbaring

De laatste verzorging van de overledene vindt thuis of in een rouwcentrum plaats. Vervolgens kunt u zelf kiezen waar de overledene wordt opgebaard. Sommige mensen vinden het fijn hun dierbare nog zo lang mogelijk dichtbij te hebben en kiezen, als er een geschikte ruimte voor is, voor een thuisopbaring. U kunt ook voor een van onze rouwcentra kiezen. Ook dan kunt u wanneer u wilt bij uw dierbare zijn omdat u een eigen sleutel ontvangt.

 

Begrafenis of Crematie

U kunt vanuit geloofsovertuiging of uw persoonlijke voorkeur kiezen voor begraven of cremeren. Sommige mensen hebben een duidelijke wens die ze ook hebben vastgelegd of hebben gedeeld met hun dierbaren.

Bij een begrafenis is er altijd een plek waar nabestaanden naartoe kunnen gaan om te herdenken. Na een crematie kan de urn van een overleden dierbare thuis een plek krijgen. Daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden voor asbestemming.

Afscheidsdienst

Samen met u bepalen we een datum, tijd en locatie. Uw wensen zijn daarbij voor ons het belangrijkste uitgangspunt. Wilt u de dienst graag in de avond of op zondag houden, dan zorgen we daarvoor.

Onze twee uitvaartcentra bieden ruimte voor zowel ruimte voor een grootse als een intiem afscheid. En u kunt ook voor een andere locatie kiezen die voor u fijn voelt of van betekenis was voor de overledene. Zo kunnen we bij u thuis een afscheidsdienst houden, in de tuin, de kerk of een buurthuis. Vervolgens helpen we u om invulling aan de dienst te geven met teksten, muziek en foto’s.

 

Rouwdrukwerk

U wilt familie, vrienden en kennissen informeren over het overlijden van uw dierbare. Een rouwkaart om te versturen, eventueel een rouwadvertentie in een (regionaal) dagblad en gedachteniskaartjes ter herinnering.

De rouwkaart kunt u zo uniek en persoonlijk maken als u wilt. Wij verzorgen dit in eigen beheer en er zijn veel mogelijkheden voor een eigen ontwerp: verschillende papiersoorten, kleuren, foto’s en illustraties. Ook hebben we een uitgebreide collectie traditionele kaarten. Met elkaar een bijzondere tekst kiezen voor de rouwkaart of een gedachteniskaartje, is vaak ook een fijn moment om het verdriet te verwoorden en herinneringen te delen. Kiest u voor een rouwadvertentie, dan regelen wij dat deze wordt geplaatst.

Wensen opschrijven

Uitvaartkist

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende uitvaartkisten. Waarvoor u kiest, is afhankelijk van wat bij uw dierbare past en uw budget. 

De keuzes zijn bijna eindeloos. U kunt kiezen voor een traditionele houten kist, eenvoudig of luxe. Daarnaast zijn er ook duurzame en ecologische opties van andere houtsoorten of alternatieve materialen, zoals wilgentenen of karton. Ook voor de afwerking van de kist van binnen en van buiten, zijn er veel mogelijkheden. De kist versieren met een persoonlijke tekst of tekeningen, eventueel samen met (klein)kinderen, kan een waardevol ritueel zijn bij het afscheid nemen.

Bloemen

Of en hoe u de kist en de afscheidsdienst wilt aankleden met bloemen is ook heel persoonlijk. Veel mensen kiezen voor een rouwstuk op de kist in een bloemensoort of kleur die bij de overledene past.

Uw vertrouwde bloemist adviseert u graag over de verschillende rouwstukken en boeketten. Of we verwijzen u graag naar een van onze nauwe relaties. Een donatie aan een goed doel kan een mooi alternatief zijn voor het schenken van bloemen. Heeft u dat liever, dan vermelden we dat op de rouwkaart, zodat nabestaanden aan deze wens tegemoet kunnen komen.

Rouwvervoer

Het overbrengen van uw dierbare van de plek van opbaring naar de locatie van de afscheidsdienst is een belangrijk onderdeel van het afscheidsritueel. Ook dit kunt u doen op de manier die het best bij de overledene past.

Wij beschikken zelf over een rouwkoets en traditionele rouwauto’s. En wilt u toch ander bijzonder vervoer, dan kan dat ook. Eigenlijk is niets te gek: motor met zijspan, een fietskar of vrachtwagen. Een persoonlijk afscheid staat bij ons altijd voorop.

Meer weten over de mogelijkheden?

uitvaartwensen alvast vastleggen of eens vrijblijvend bespreken? Dat kan. We maken graag tijd om in alle rust de mogelijkheden door te nemen.

Neem contact op